Piesta õunastroop on maius ja maitseaine ühes isikus. Et tegu on Hollandist pärit retseptiga, on hollandi keelest laenatud ka sõna “stroop”, mis tõlkes tähendab siirupit. Hollandis süüakse stroopi traditsiooniliselt pannkookidega. Tänu Eesti õuna imeheale magushapule maitsekooslusele sobib stroop hämmastaval kombel aga nii liha kui kala, nii juustu kui jäätise juurde. Toiduvalmistamisel sobib stroopi kasutada salatikastmetes, marinaadides ja glasuurimiseks. Suurepärane kombinatsioon sünnib lisaks pannkookidele ka vahvlite ja vaniljejäätisega. Eriti mõnus on stroop valgete juustude lisandina, sealhulgas kõigi Eesti talumeiereide grillijuustudega. Õunastroop koosneb põhiosas õunamahlast, millele karamellise noodi andmiseks lisame pisut rafineerimata suhkrut.
Koostisosad: maheõunamahl, mahesuhkur.
Toitumisalane teave (100g): energiasisaldus 311 kCal; rasvad 0,45 g, millest küllastunud rasvhapped 0,14 g; süsivesikud 76,5 g , millest suhkrud 66,84 g; valgud 0,13 g; sool <0,16 g.
Ene P –
Tere!
Saadetis on kenasti käes, aitäh. Sain suurepärase Piesta õunastoobi kelleltki kingituseks ja hea meelega valmistan nüüd teistelegi seda rõõmu ja kingin sõpradele (mõned jätan muidugi ka oma perele nautimiseks!).
Jõudu ja edu soovides
Ene
Liisu –
Õunastroop päästab päeva!
Margit –
Õunastroop ja äädikas on mu lemparid!
Anni A –
Olen stroopi kingiks palju viinud ja nûûd tellitakse juurde 😊
Aime –
Supertoode! Stroop ja õunaäädikas sobivad imehästi ka salatikastmete valmistamiseks.
Daire –
Õunastroop on minu absoluutne lemmik kalale😋