Piesta õunastroop – 3 tärni hinnang rahvusvahelisel konkursil Great Taste Awards 2020, „Parim Lisand 2019“ Eesti talutoidu konkursil, põneva toote eriauhind Eesti mahetoodete konkursil.
Piesta õunastroop on maius ja maitseaine ühes isikus. Et tegu on Hollandist pärit retseptiga, on hollandi keelest laenatud ka sõna “stroop”, mis tõlkes tähendab siirupit.
Hollandis süüakse stroopi traditsiooniliselt pannkookidega. Tänu Eesti õuna imeheale magushapule maitsekooslusele sobib stroop hämmastaval kombel aga nii liha kui kala, nii juustu kui jäätise juurde.
Toiduvalmistamisel sobib stroopi kasutada salatikastmetes, marinaadides ja glasuurimiseks. Suurepärane kombinatsioon sünnib lisaks pannkookidele ka vahvlite ja vaniljejäätisega. Eriti mõnus on stroop valgete juustude lisandina, sealhulgas kõigi Eesti talumeiereide grillijuustudega.
Õunastroop koosneb kahest koostisainest – põhiosas õunamahl, millele karamellise nüansi andmiseks lisame pisut rafineerimata suhkrut.