Piesta MUST 100 ml mustasõstramahl

Parimate talutoodete valimisel olid võidukad Soomaa pereettevõtted

Kuuendat korda toimunud Eesti parima talutoidu valimistel jagati välja kokku 10 tiitlit, millest koguni 3 läksid Soomaa piirkonna ettevõtjatele:

neist Piesta MUST sai lisaks üldvõidu tiitli Parim talutoit 2021.

“Jagatud rõõm on kahekordne,” kirjeldas oma esimest emotsiooni Piesta Kuusikaru talu peremees Hardi Nigulas, rõhutades, et kaks Soomaa pereettevõtet ei asu mitte lihtsalt samas piirkonnas, vaid on head sõbrad ja koostööpartnerid.

Tori Siidritalu peremees Karmo Haas omakorda kommenteeris: “Eks see koostöö sujub seepärast hästi, et meie tooted ei konkureeri omavahel – kui meil läheb siidritalule kohaselt kõik käärima, siis Piestal osatakse kas puhast mahla teha või siis läheb kääritus neil kohe äädikaks kätte,” viidates vastastikusele tootevalikule, mis pigem teineteist täiendab.

Teine kindel alus koostööle on kahe perettevõtte toodete võrdselt kõrge kvaliteet. Nii Tori Siidritalu kui Piesta Kuusikaru talu on võitnud auhindu ja kõrgeid kohti mitte ainult Eestis, vaid ka rahvusvahelistel konkurssidel:

  • Piesta õunastroop pälvis eelmisel aastal esimese Eesti käsitöötootena kõrgeima võimaliku hinnangu Great Taste konkursil Suurbritannias, kus osales 106 riigi 12 777 toodet, millest vaid 1,6% tunnistati 3 tärni vääriliseks;
  • Tori Siidritalul on rahvusvahelisi tiitleid rohkem kui lühikeses teates jõuab üles lugeda, sealhulgas parim siider Baltikumis, kuldmedal käsitöötoodete võistlusel Soomes, pronksmedal Cider World Award konkursil Saksamaal, SISGA Premium Award auhind Hispaanias jne.

Soomaa piirkonnas tegutsevad tootjad teevad koostööd ka vastastikku üksteist külastajatele soovitades ning teineteise tooteid müües. “Mõnikord saadan mina külalised Piestale kohvikusse, teinekord jälle nemad oma majutuskliente meile siidrisalongi,” selgitab Tori siidritalu perenaine Veranika Haas kahe väikeettevõtja sujuvat koostööd, mida nii mõnedki külastajad on imeks pannud. “See on puhas rõõm, et oleme nii toredas naabruses tegutsema sattunud – koroonaeelsel ajal olid need enamasti välisturistid, kes mõlemas talus külas käisid, aga nüüd viimastel aastatel on eestlased isegi veel rohkem üllatunud, kuidas Soomaal, kuhu enamasti loodust imetlema ja matkama tullakse, ootamatult nii palju suurepäraseid toiduelamusi leidub,” ütles Piesta Kuusikaru talu perenaine Külli Eller.

Rohkem infot:

Piesta Kuusikaru talu, Külli Eller, tel 5089 589

Tori Siidritalu, Karmo Haas, tel 5669 1744

Sarnased sissekanded

Kommentaarid puuduvad, lisa enda oma alt poolt!


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga